Почивка на Френската Ривиера

Почивка на Френската Ривиера

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии

Ден 1: София – Барселона – Жирона - Кот Вермей

Отпътуване от София с директен полет за Барселона в 07:00ч. Пристигане в Барселона в 09:00ч. Отпътуване към френския курорт Кот Вермей. Попътно посещение на Жирона - град запазил средновековния си облик, известен с една от най-големите готически катедрали в Испания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2: Кот Вермей

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или възможност за самостоятелно посещение на аквариума Oniria Canet-en-Roussillon (допълнително заплащане на входна такса). Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3: Перпинян - Фонфроад - Каркасон

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или

Възможност за еднодневна екскурзия до Перпинян, Фонфроад и Каркасон (допълнително заплащане). Отпътуване за Каркасон през областта Лангендок - едно странно, необичайно, мистично и може би затова още по-магнетично място, често наричано „Страната на Трубадурите”. Попътно разглеждане на средновековното абатство Фонфроад, което е изиграло голяма роля при събитията около гоненията на Катарите. Възможност за обяд. Пристигане в Каркасон - град обвит в митове, легенди и мистерии. Средновековният крепостен град е разположен на десния бряг на река Од и е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Проектиран е да издържа дълги обсади. Самата кула е истински лабиринт, изобилстващ с фалшиви стълби, врати и коридори, които се въртят в кръг. Градът има 52 кули и 2 обграждащи крепостни стени с обща дължина 3 км. Базиликата Св. Назер, която датира от XI век, е бижуто на Каркасон.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4: Безие и сафари парк

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или

Възможност за еднодневна екскурзия до Безие и Парка Сижан (допълнително заплащане). Отпътуване за Безие - разположен върху скала над река Орб. Безие е бил арена на едно от най – драматичните събития в историята на катарството. Ще посетим Катедралата St-Nazaire - огромна Римска катедрала датираща от 13-ти век и заемаща прекрасно място, от където се разкрива прелестна гледка към града, както и моста – аквадукт над канал Миди, който е първия по рода си плавателен канал, прокопан с цел да свърже Средиземно море с Атлантическия океан. Отпътуване за парка Сижан. Ще имате възможност да се разходите сред екзотиката на саваните, в компанията на зебри, лъвове и жирафи. Сафари парк Сигеан дава пълното усещане, че се намирате в Африка, а контакта с дивата природа е непосредствен и естествен. Ще забравите за представите си за клетки и ограждения и ще се любувате на величието на животните в естествената им среда.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5: Андора

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или

Възможност за еднодневна екскурзия до Княжество Андора (допълнително заплащане). Отпътуване в 07.30ч. за княжество Андора – безмитна зона в сърцето на Пиринеите. Попътна спирка на панорамна площадка да се полюбувате на спиращите дъха гледки към величествените върхове на Пиринеите. Разглеждане на столицата Ла Веля. Разходка в стария град. Малките каменни къщи са красиво наредени по калдаръмените улици. Гордостта на стария град е Каса дела Вал, построена през 1580г. Свободно време за пазаруване в безмитните OUTLET магазини на Ла Веля.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6: Нарбон

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или

Възможност за еднодневна екскурзия до Нарбон (допълнително заплащане). Сгушен във вътрешността и далеч от своите по-блестящи съседи по Френската Ривиера, Нарбон има по-бавен ритъм на живот. Основният Canal de la Robine (UNESCO) пресича града, където солени блата и лагуни, пълни с рибарски лодки, в миналото са привличали артисти и художници. Днешният Нарбон е истинско бижу: част от добре поддържаната Вия Домития, можете да видите в центъра на града. Саркофази, изключителни мозайки и антични статуи ви очакват в Археологическия музей в бившия дворец на архиепископа на няколко метра от Вия Домития. След това посетете единствената древна житница в света, която все още е непокътната. Възможност за разходка с корабче по Канал де Миди. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7: Кот Вермей - Барселона

Закуска. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града, запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди - Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур - площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Кратко свободно време за разходка по Лас Рамблас. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

Ден 8: Барселона - София

Ранна закуска. Отпътуване към България с полет в 09.50ч. Пристигане на аерогара София в 13.30ч