Ранна пролет в Япония

Ранна пролет в Япония

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация

Ден 1

Отпътуване от летище София / Терминал 2 с полет на авиокомпания Turkish Airlines за Истанбул в 15:55 ч. Кацаме на летището в Истанбул в 18:30 ч.

 

Ден 2

Отпътуване от летищтето в Истанбул за Токио в 02:35 ч. Кацаме на летище Ханеда /Токио в 19:45ч. Среща на летището от фирмата партньор и трансфер до хотела в Токио. Настаняване в хотел 3* Нощувка.

 

Ден 3: пълен туристически ден в Токио с включен обяд

Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела и стартиране на туристическата програма на Токио с автобус. Посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи в историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, разходка по улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Посещение на традиционна японска градина Койшикава Коракуен – по това време на годината цялата градина е с нацъфтяли сливови дървета. Обяд. След обяд посещение на музея на световните технологии Teamlab Planet – място на което ще се разхождате през водата и градина в която ще сте в едно с цветята. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата.

Teamlab Planet това е непосредствено взаймодействеие с музика, повърхности и цветове във визуален ред. Желателно е в този ден да предвидите дрехите си така, че да можете да се събуете боси и без чорапи, на места водата стига и до коляно. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 4: пълен туристически ден Токио с включен обяд

Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела и ще продължим да се запознаваме с Токио. Днес ще се потопим в атмосферата на още един фестивал, който се провежда по това врема на година «Хина Мацури» - пред всеки дом, където има момиче се нареждат хиляди кукли в традиционни облекла от различни епохи. Разходка в националния парк Шинджуку Гьоен, проектиран в различни стилове – от уютната чаена къща на езерото до английската градина с широки езера и прекрасната симетрична френска градина и всичко това сред аромата на цъфналите сливи. Обяд. Отпътуваме за район на Шибуя, един от най-съвременните и «европейски» квартали на града, център на токийската мода. Символа на Шибуя е статуята на кучето Хачико – верния приятел, който очаква с години на това място своя стопанин. Ще се качим на панорамната площадка на небостъргача Шибуя скай, разположена на 229 метра височина, и ще се насладим на на една от най- красивите гледки на Токио. И за финал сме си оставили разходка в един от най- известните райони на Токио – Гинза. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 5: пълен туристически ден Хаконе – Фуджи – Киото с включен обяд

Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване с багажа за Хаконе – красива област намираща се южно от Токио. Ще се разходим в долината на дявола – Овакудани, това е район с вулканична активност,място на което ще можем да опитаме черните яйца на дълголетието. След което ще се насладим на прекрасната панорама, по време на круизната обиколка по езерото Аши с пленяващи гледки. Езерото се е образувало в калдерата на изригнал вулкан преди повече от 400 000 години. След което ще се качим с лифт до съседната планина, от където се открива невероятна гледка към свещенната планина Фуджи. Обяд. След обяд ще се разходим в музея под открито небе – Хаконе, където можем да се запознаем с традиционно японскко изкуство, наслаждавайки се на природата, която ни заобикаля. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Киото с влака стрела Шинкансен HIKARI 649. Пристигане на гарата в Киото. Среща с местния екскурзовод на перона и пеша ще се придвижим от гарата в Киото до хотела - 10 мин пеша. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 6: пълен туристически ден в Киото с включен обяд

Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Днес ще се насладим на Киото в превод името му означава «столицата на столиците» Екскурзията ни ще започне с едно удивително и неприличащо на нито едно друго храмово място. Храма на 33 пространства « Санджусанген-до». Тази сграда се явява най-дългата дървена постройка в Япония. Датира от 13век, а това, което ще видим вътре няма да ви остави равнодушни. В този ден на олтара ще видим изложени куклите «Хина» и обикновенно на този ден се провежда фестивал на една от най-известните школи по икебана. След което екскурзията ни продължава, към бамбуковата гора Арашияма. Тя е предградие на Киото и е обгърната с една романтична аура: моста, от където може човек да се полюбува на луната, рикши, малки ресторантчета и магазини за сувенири. Бамбуковите насаждения са толкова високи,които те пренасят в една друга реалност. Свободно време за обяд. След Обяд се връщаме в Киото и екскурзията ни продължава с посещение на «Кинкакуджи» или по познат, като Златния павильон едно от най знаковите места в Киото построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Привечер ще се разходим в един от най-известните храмове Китано Тенмангу построен в чест на един японски аристократ. Именно тук е мястото, където се провежда сливовия фестивал, с повечет от 1500 дървета от 50 различни сорта, а вечерното осветяване на цъфналите дървета с приказни фенери ще ни пренесе в една японска приказка. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 7: пълен туристически ден в Нара с включен обяд

Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Ще отпътуваме за Нара-първата столица на Япония. Пътуването ще е с електричка, която свързва Киото с Нара (около 60 мин.) Нара е място, което хората посещават, за да се запознаят по от близо с историята и традициите. Някога преди 1200 години, на мястото на съвременна Нара се появява първата столица на Япония, където се премества и целия императорски двор. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен в средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, една от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Разходка в парка на Нара се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града.

Обяд в семеен ресторант с традиционна домашна храна. Екскурзията ни продължава с разходка до светилището Касуга-тайся храма на хилядите фенери. Връщане в Киото. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 8: пълен туристически ден в Киото и Уджи с включен обяд

Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Днес ще започнем екскурзията ни с посещение на един от най- важните шинтоистки храмове в Киото «Фушими Инари» или храма на хилядите порти. Редове с алени порти «тории» са наредени по склона на планината Инари. Тук местните се молят за финансово благополучие на богинята Инари. След посещението ни ще се отправим, към град Уджи – сгушен между Киото и Нара. Уджи е рая на японския чай. Тук по склоновете се отглежда най-хубавия зелен японски чай – мача. Градът е известен и с това, че е родно място на «харакири». Град Уджи е част от културното наследство на ЮНЕСКО, заради уникалната си архитектура и многобройните будиски храмове. Ще посетим първия в Япония чаен магазин, и ще се заознаем с 17-то поколение семейство производители на чай. Ще посетим чаения музей и ще се опитаме сами да претрием чаените листа на висококачествената мача. А след това ще пием чай, който сами сме направили. След обяд се връщаме в Киото за да се разходим пеша в историческата му част. Ще се потопим в атмосферата на Япония от 18-19 век с нейните прекрасни домове, малки тесни улици и разбира се квартала на гейшите Гийон. Връщане в хотела. Нощувка.

 

Ден 9: пълен туристически ден в Осака

Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела с багажа. Днес ще се потопим в атмосферата на втория по значивмост град в Япония – Осака. Ако можем да я определим с няколко думи, тя е – кухнята на Япония, японската Венеция, а също и японската Италия. А защо? Ще научите по време на разходката ни. Посещение на замъка в Осака – пет етажен самурайски замък, който е играл ключова роля в японската история от края на 16 век до началото на 17 век. Разходка в района Минами – пулсиращия център на търговския мегаполис и една от най-атрактивнитe и футуристични улици в Осака – това е най-точното определение за «Дотонбори». Тук сградите не са боядисани с боя, а са покрити са огромни екрани, излъчващи неонови светлини. Магията се случва вечер, когато от огромните пана проблясват реклами, а цветовете се сменят постоянно. „Дотонбори“ върви по линия на едноименната река и освен като център на светлините е известен и с бурния си нощен живот, магазините и театрите. Свободно време за обяд, тук можете да се насладите на класически Японски стрийд фуд. Програмата ни продължава с Качване на Umeda Sky Building, състои се от два 40 етажни небостъргача свързани по между им с ескалатор на върха. От панорамната площадка се открива прекрасна гледка над цяла Осака. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Шин-Осака и отпътуване за Токио с влака стрела Шинкансен -NOZOMI. Пристигане на гарата в Токио. Трансфер до хотела. Нощувка.

 

Ден 10: пълен туристически ден в Камакура – Йокохама с включен обяд - летище

Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето. И отпътуване от хотела с багажа по маршрут: Токио – Камакура – великият Буда – храма Цуругаока – Хатимангу – Хасе Дера – разходка по брега на Тихия океан – Йокохама – площада на кралицата – пристанището Минато Мирай – Ландмарк – 70 етажният небостъргач се извисява на 296 м над земята и енай-високата сграда в Япония. Първа спирка Камакура старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока и Храма Хасе Канон обградени от дърветата сакура, и живописни по всяко време на годината. Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в Град Камакура е известен с голямата си будистка статуя, изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великия Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Отпътуване за Йокохама, градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Обяд. Разходка в модерният район Минато Мирай пристанището на бъдещето – тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на Ланд Марк Тауър – от където се разкрива 360 градусова гледка над Токийския залив. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей, тази градина е национален паметник на Япония. Трансфер до летище Ханеда. И с полет на авиокомпания Turkish Airlines за Истанбул в 22:05 ч. Отпътуваме.


Ден 11

Кацаме на летището в Истанбул в 05:55 ч. И в 08:50 излитаме за София с полет на авиокомпания Turkish Airlines . Пристигане на летище София / Терминал 2 в 09:10.