Райското кътче на Европа - Ксамил

Райското кътче на Европа - Ксамил

Маршрут:

Транспорт:

Продължителност:

Изхранване:

Дати на отпътуване:

Цена от:

Програма
Цени
Допълнителна информация
Допълнителни екскурзии
Често задавани въпроси

Ден 1

Отпътуване от София в 06:00 часа от “Руски паметник” по маршрут Кулата – Янина – Саранда . Пътуването е през територията на Гърция по скоростната магистрала Е – 90. Пристигане в курорта Ксамил – тропическият РАЙ на Европа следобяд. Настаняване в хотел Heksamil****. Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж и опознаване на курорта.Следобяд в 16:30 часа по желание разходка в курорта Саранда. Саранда е столицата на област Саранда и е една от най-важните туристически атракции на албанската ривиера. Той е разположен на открит морски залив на Йонийско море. Намира се на две морски мили от гръцкия остров Корфу. Населението на Саранда е около 32000 жители . Това е изключително място, където може да се насладите на средиземноморския климат и да се отдадете на почивка. В 19:30 часа отпътуване от Саранда за Ксамил, връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска.Свободно време или *по желание: полудневна екскурзия до Бутринт. Разглеждане на археологическия комплекс, включен в листата на ЮНЕСКО като един от най-добре запазените гръко-римски градове на Балканите: храмът на Асклепий, Баптистерият, Нимфеонът, Театърът, Лъвската порта, Акрополът с археологическия музей. Връщане в Саранда. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време или *по желание: полудневна екскурзия до Гирокастра, един от най-добре запазените средновековни градове на Балканите, включен в листата на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна разходка: старият град, родната къща на Енвер Ходжа – днес етнографски музей, крепостта с военния музей. Връщане в Саранда. По пътя – посещение на Синьото око – малко езеро, разположено сред местност с невероятна природна красота. Свободно време. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свободен ден за плаж в Ксамил. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж или *по желание целодневен круиз от Саранда до 4 островчета около Ксамил с невероятни плажове с включен лек обяд. Завръщане в Ксамил следобяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Закуска. В 09:30 часа отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.